Fason Gunes Koruyucu kremler

kozmetik ve fason uretim

Dünyanın ısı ve ışık kaynağı olarak kabul edilen ve gezegen sistemimizin en büyük yıldızı olarak bilinen Güneş, aynı zamanda birçok zararlı ışınla insan vücudu üzerinde istenmeyen etkiler bırakabilmektedir. Bu zararlı ışınların en başında (UV) Ultraviyole ışınlar gelmektedir. UV ışınların boyutları ise dalga boyları ile hesaplanmaktadır. Dalga boyu, bir dalga örüntüsünün tekrar eden birimleri arasındaki mesafe olarak kabul edilmektedir. Yunan alfabesinin 11. Harfi olan lamda(λ) ile sembolize edilmektedir. UV ışınlarından zararlı olanlarından en ön plana çıkanları ise UVA ve UVB ışınlarıdır. Bu iki zararlı ışın için geçerli olduğu bilinen dalga boyu aralıkları ise şu şekildedir;

UVA: 315 ve 340 nm dalga boyu arasında olan ve bilinen en yaygın tehlikeli ışınlardır. Ozon tabakasını direkt olarak geçebilme potansiyeli ile dünyaya süzülmektedir. Öyle ki buluttan geçebilme yetisine sahiptir ve bu yüzden bulutlu havalarda dahi cilt üzerine tesiri olabilir. Ayrıca camdan geçebildiği de gözlemlenmiştir.

UVB: 280 ve 315 nm dalga boyu arasında olan UVB ışınlarının direkt olarak dünyaya gelmesindeki en büyük engel Ozon tabakasıdır. Ozon tabakasının delinmemesi bu yüzden oldukça önemlidir. Fakat yine de ozon tabakası UVB ışınlarını tamamıyla durduramamaktadır. Bu da cilt üzerine olumsuz etki bırakabilir.

Bu iki ışınların cilde verdiği zararları inceleyecek olursak;

-DNA’ya zarar vererek, cilt kanserine yol açar.
-Erken yaşlanmaya sebebiyet verir.
-Genetik kusurlar veya mutasyonla kalıcı gen hasarları bırakabilir.
-Katarakt’a sebebiyet verebilir.
-Göz kapağı kanserine sebebiyet verebilir.
-Ciltteki kırışıklığın artmasına sebep olur.
-Ciltteki suyu emerek, nem seviyesinin azalmasına sebep olur.
-Cildi koyulaştırır.

Güneş ışınlarından korunmak için uygulanması gereken birtakım yöntemler vardır. Güneş ışınlarının dik açıyla geldiği saat dilimleri olan 10.00-16.00 arasında zorunlu olmayan haller dışında dışarıda bulunmamak gerekir. Keza güneş ışınlarının insan vücuduna etkilerinin en fazla bu saatlerde olduğu gözlemlenmiştir. Şayet illa dışarıda bulunmak iktiza etmekte ise güneş gözlüğü, şapka ve serin tutan kıyafetler kullanın. Bunun yanında etkili ve sağlam bir Güneş kremi kullanın.

Etkili güneş kremi nasıl olur sorusunun cevabı ise her güneş kremi üzerinde yer alan SPF kısaltmasındadır. SPF, İngilizceden çeviri olarak, “Sun protection factor” yani Güneş koruyucu faktör olarak bilinmektedir. SPF ibaresinin yanında yer alan sayılarda ise güneş ışını koruma gücü yer alır.

Düşük Koruma: 15 ve 15’ten küçük SPF

Orta Koruma: 15 ve 29 arası SPF

Yüksek Koruma: 30 ve 49 arası SPF

Çok yüksek koruma: 50 üzeri SPF

 

Mazin Kozmetik olarak ürettiğimiz yüksek koruyuculu SPF50+ Güneş Kremleri ile vücudunuza zarar verebilecek UVA ve UVB ışınlarının önüne geçip ferah, serin ve vücudunuza rahatlık hissi kazandıracak ürünlerimizle sizlere hizmet vermeye devam etmekteyiz.

 

İbrahim Ethem ARSLAN

Yüksek Kimyager