Fason Anti Aging Serum Üretimi

kozmetik ve fason uretim

ANTİ AGİNG SERUM

İnsan vücudu zamanla kendini yenilemeyi bırakır ve yaşlılık belirtileri görülmeye başlar. Kendini yenileyemeyen hücreler ölür ve sivilce, akne, kırışıklık gibi belirtiler görülmeye başlar. Cildin alt katmanlarındaki hücre ve yapılar susuz ve nemsiz kalır.

Cilt, insan vücudunun yaşlılık göstergelerini en bariz şekilde gösteren yapıdır. Yaşlılığın getirdiği doğal yaşlanma süreci, hem derideki etkileşimler hem de dış etkenlerden dolayı ortaya çıkar.

Derinin yıpranması yaşlılık için normal bi süreç olsa da çevresel faktörler, zihinsel düşünceler ve faktörler ve bir de güneş ışınlarındaki zararlı dalgalar deriyi olumsuz etkiler ve yaşlanma sürecini arttırır ve hızlandırır.

Bu belirtiler derinin incelmesi, deride ve hücrelerde kuruluk, kaba ve sert bir yapı, kırışmalar, elastikiyetin azalması, gevşeme, sarkma, saç beyazlıkları, saçın dökülmesi, leke oluşumu gibi belirtilerdir. Cilt derisi, vücut ısısını düzenleyerek vücuttaki sıvıları korur ve altta kalan organların zararlı dış faktör ve güneş ışınlarına maruz kalmasını önler. Bu yüzden ki cilt derisinin bakımı, korunması çok çok önemlidir. Ve bu yüzden anti aging serumlar tavsiye edilir

Bütün bunların yanında deri kırışıklığı için en önemli sebep mimik hareketleridir. Gülmek, gözümüzü kırpmak ani reaksiyon ve tepkiler vermek kırışıklık oluşturur. Yaşlanma ile birlikte dermis adı verilen tabakada kollajen azalması görülür. Bu durumdan daha önce kollajen serumlarımız için olan makalede bahsetmiştik. ( Bkz. Collagen Serum)

Kollajen eksikliğinin vücuttaki etkileri, kollajenin en önemli işlev yeri olan eklemlerdeduyulan ağrı ile hissedilir. Keza vücuttaki lif yapısının bozulması ve zamanla yenilenmemesi kollajen takviyesi ihtiyacı doğurur. Bir başka yan etki olarak saçlarda kırılma görülebilmektedir. Bununla beraber yüzdeki ciltte en yaygın belirti yüz ve gözdeki çukurlar ve torbalar olarak bilinmektedir. Kendini yenileyemeyen ve nemsiz kalan cilt derisi bunu dışarıya tepki olarak bu şekilde vermektedir.

Cilt eklem ve liflerindeki kollajen eksikliği kırışıklık etkisini arttırır. Bu yüzdendir ki bol takviyenin yanında kollajen ve C vitamini serumu tavsiye edilir.

Bütün bunların bir yan etkisi olarak yaşlanma karşıtı Mazin kozmetik olarak ürettiğimiz anti aging serum cildinize bakım sağlar ve onu besler. Derinizin kırışmasını önleyerek genç bir yapı kazandırır. İçerdiği nemlendiriciler sayesinde güneş ışınlarına ve dış faktörlere karşı etkili olur ve yaşlanmaya karşı direnç gösterir. Siz de yaşlanma karşıtı olan Anti aging serumlarımızı denemelisiniz.

 

İbrahim Ethem ARSLAN

Yüksek Kimyager

Fason Snail Mask Üretimi

kozmetik ve fason uretim

SNAIL MASK

Salyangoz sıvısı ve salyangoz maske cildi besleyen cilde bakım yapan özler ve maskeler olarak literatürdeki yerini almıştır. Snail Mask cildin beslenmesine, yaşlanmasının önüne geçmeye ve elastikiyetinin artmasına yardımcı olur. Beyaz kil(kaolin) çok hafif ve ipeksi bir yapıdadır. Kaolin ve gül suyu ile cildi nazikçe arındırırken kaybettiği veya ihtiyaç duyduğu minerallerin yeniden kazanmasını destekler. İçerdiği B3, B6, B12 vitaminleri ile cilde pürüzsüz, sağlıklı ve parlak bir görünüm kazandırır. Salyangoz maske cilt yüzeyine nem bariyeri oluşturarak cildin korunmasını destekler. Organik aloe vera ve allantoin ile cilt kusurlarının giderilmesinde yardımcı olur.

Salyangoz maskesinde kullanılan salyangoz sıvısının anavatanı Ege olan Helix Aspersa adındaki türden salyangozdan elde edilir. Biyolojik olarak faydaları çok fazla olan bu öz salyangazlor için hibernasyon adı verilen yani kış uykusuna çıkma döneminde elde edilir. Bir salyangozdan maksimum 0,2 ml salyangoz sıvısı elde edilebilir ve bu işte en önemli nokta bu sıvı elde edilirken salyangozlara kesinlikle zarar verilmemektedir. Bu elde etme işleminden sonra Salyangozlara tekrar bakım ve besleme programları uygulanır ki bunun da sebebi enerji depolamalarının istenmesidir. Bütün bu durumlar Salyangoz özünün pahalı olmasına sebep olur.

Salyangoz maske içerik olarak yoğundur. İçerdiği, Hyaluronic acid, cildi nemlendirir ve su ihtiyacını karşılar. Allantoin, cildin yenilenmesini yara ve lekelerin azalmasını ve daha hızlı iyileşmesini sağlar ve iz bırakmaz. Kollajen, lif ve kıkırdak gibi dokuların onarılmasında ve inşasında kullanılır. Proteinler vitaminler besleyici ve bakıcı özellik gösterir. Glikolik Asit Ölü hücrelerin dökülmesinde kırışıklıkların giderilmesinde kullanılır ve cildi tahriş etmez.

Bizler de Mazin kozmetik olarak ürettiğimiz Snail Mask’lerle sizlere hizmet etmekteyiz. Ürettiğimiz ürünler daha sağlıklı bir yüz bakım imkânı sağlayarak yüzünüzü ferahlatır güzel ve yüzünüzün dikkat çekici bir hal almasını sağlar.

 

İbrahim Ethem ARSLAN

Yüksek Kimyager

Fason Hyaluronic Acid Serum Üretimi

kozmetik ve fason uretim

HYALURONİK ASİT SERUMU

Hyaluronik asit, besleyici, geliştirici, iyileştirici özelliği sayesinde çokça faydalı olan bir asittir. Kopan liflerin yeniden oluşumunda kollajene bakım görevi sağlar.

Hyaluronik asit yapısı itibariyle güzel bir nemlendirici görevi de görür. Kuru ve eksfoalisyona uğramış deriler için bakıcı ve onarıcı yapısı onu önemli kılar.

Hyaluronik asit serumlar ise cilde ışıltılı ve canlı bir görünüm kazandırır. Hücre ve derinin canlanabilmesi, işlevlerini devam ettirebilmesi ve cildi koruması için oldukça gereklidir.

Dezenformasyona uğramış dokular ve cilt yapısını iyileştirerek ona bakan ve besleyen Hyaluronik asit çevreden nem alan ürünler kategorisindedir. Bilhassa eklem ve kıkırdak dokularda ve de gözde derişimi yüksek bir şekilde bulunur.

Hyaluronic asitin en önemli özelliğinin nem tutucu olduğunu söylemiştik. Bu sayede adeta bir sünger gibi emme görevi görerek doku ve derinin ihtiyacı olan nemi almasına akne ve sebum oluşumunun önüne geçmesini sağlar.

Baklagillerden fasulyenin tüm çeşitlerinde, maydanozda, pancarda, lahanada, ıspanakta bolca bulunur. Buğday ve bezelye de Hyaluronic acit içerir.

Cildi nemli tuttuğu için cildin elastik özelliğinin korunmasında etkin rol oynar. Hassas cilt türleri başta olmak üzere bütün cilt tipleri için uygulanması mümkündür. Cildin pürüzsüz, nemli bir yapı kazanmasında önemli bir etken olan hyaluronik asit en çok patateste bulunur.

Lakin genelde tek kullanılmaması tavsiye edilmektedir. Yanında mutlaka bir bakım ve güzelleştirici serum ya da besleyici bitki özleri tercih edilir.

Bizler de Mazin kozmetik olarak ürettiğimiz yüksek verimli ve etkili düzeydeki %96 Aloe Vera içeren Hyaluronic Asit serumlarımızı sizlerin satışına sunmuş bulunmaktayız. Güzel bir cilt herkesin hakkıdır. Yüzünüzdeki ölü derilerin ve sebumların arınmasında, nemlenmesinde, vücudunuzun güzel bir izlenim bırakmasında, sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duymaktayız.

%96 Aloe Vera içeren Hyaluronic Asit Serum cildin doğal yaşlanma sürecini yavaşlatır. Çok iyi bir nemlendirici olan Hyaluronik asit cildi besleyerek esneklik kazanmasına yardımcı olur.

Cilt yüzeyinde kolajen etkisi yaratarak pürüzsüzlük kazandırır. İçerdiği C vitamini ile ışıltılı bir cilde kavuşmanızı destekler. Gözaltı dahil tüm yüzeylerde, boyun, dekolte ve eller üzerinde kullanıma uygundur.

 

İbrahim Ethem ARSLAN

Yüksek Kimyager

fason vitamin c serum uretimi

Fason C Vitamini Serum Üretimi

kozmetik ve fason uretim

C VİTAMİNİ SERUMU

C vitamini insan vücudunun en çok ihtiyaç duyduğu vitaminlerdendir. C Vitamininin diğer adı Askorbik asittir. İnsan vücudu C vitamini üretemez. Bu yüzden bol bol C vitamini içeren ürünler almalıdır. En başta turunçgiller olmak üzere biber ve maydanoz’da bolca bulunmakta olan C vitamini bütün canlı dokulara etki eder. Güçlü bir oksijen tutucudur. Oksijen tutucu olması yani antioksidan olması onu çok önemli kılar. Yağlı ürünler ve yağların uzun zaman zarfına yayılarak saklanması ve koyuluk ya da kararmanın önüne geçmek için de kullanılmaktadır.

İnsan vücudu için olmazsa olmaz denilecek derecede önemi olan C vitamininin kana etkileri de oldukça fazladır. Alyuvarların işlevlerini yitirmemesi için önemli bir vitamindir. İnsan vücudunda eklem, kas, kıkırdak dokulu yapıların güçlü kalması için önemlidir. Yaraların kapanması ve iyileşmesi, vücudun dinç ve zinde kalması için oldukça etkili ve önemlidir.

C Vitamininin eksikliğinde yani askorbat eksikliğinde iskorbüt adı verilen hastalık görülmektedir. Yetişkin bir erkek ve kadın için günlük 75 mg’lık C vitamini ihtiyacı oluşmaktadır.

C Vitamini serumlar ise cilde ışıltılı ve canlı bir görünüm kazandırır. Hücre ve derinin canlanabilmesi, işlevlerini devam ettirebilmesi ve cildi koruması için oldukça gereklidir. C vitaminin güçlü bir antioksidan olduğunu söylemiştik. C vitamini serumu da güçlü antioksidan özelliği sayesinde cildin zararlı dış etkenlerden korunmasına yardımcı olur. Cilt lekelerinin oluşumunun önlenmesine, görünümünün yumuşatılmasına ve cildin nemli ve pürüzsüz bir görünüm kazanmasını sağlar. C Vitamini serumlar cildi yatıştırır. Şişliğin önüne geçer ve cildin parlamasına hücre, doku ve gözeneklerin daha parlak görünmesine vesile olur.

En büyük avantajlarından birisi tüm cilt türleri için uygun olmasıdır. Keza insan vücudunun ve cildinin zorunlu olarak alma ihtiyacı duyması onu bu kadar önemli kılmaktadır. Kızarıklıkların ve çukurların giderilmesinde, sarkmaların ve gözeneklerin iyileşmesinde etkilidir. Nemlendirici etkisi kuru yüzeylere pozitif etki sağlar ve bu da onu daha çok tercih edilebilir bir hale getirir. Yara hızının iyileşmesinde hasarlı DNA’ların onarımında etkin ve aktif rol oynar. Kolajen üretimini arttırması sebebiyle eklem ve kıkırdak yapıdaki dokuların iyileşmesine doğrudan etki eder.

L-Askorbik asit hassas ciltler için uygun olmayan asitlerden biridir. Bu yüzden bu asiti içeren yüzde karışımlar kontrol edilerek alınmalıdır

C Vitamini serumunun içindeki Asitlerin güneşle tepkimesi cilt üzerinde deformasyonlar oluşturabileceği için C Vitamini serumunu kullanılan süre boyunca ve kullanmayı kestikten bir süre sonra yüksek faktörlü güneş koruma ürünleri kullanılması gerekir ayrıca uzun süre güneş maruz kalmamalıdır.

Bizler de Mazin kozmetik olarak ürettiğimiz yüksek verimli ve etkili düzeydeki Vitamin C serumlarımızı sizlerin satışına sunmuş bulunmaktayız.

 

İbrahim Ethem ARSLAN

Yüksek Kimyager

Retinol serum

kozmetik ve fason uretim

RETİNOL SERUM

Retinol, yaşlanma belirtilerinin görünümünü azaltmaya, Alpha-Bisabolol ve Squalane cildin ayarlanmasına ve cilt bariyerinin güçlenmesine yardımcı olur. Jojoba ve MAcademia yağları etkili bir şekilde cildi besler.

Retinol, A vitaminin bir türü olarak kabul edilmektedir. Genelde A1 vitamini olarak bilinen Retinol’ün kullanımı hızla arttı. İçeriğindeki Aloe Vera, Squalane, Syn-Ake, Pentavitin, Collagen, Hyaluronic Acid gibi maddelerle yaşlanma karşıtı bakım yapması, akne ve siyah noktalara karşı etkili olabilmesi cilde ferahlık ve rahatlık hissi katabilmesi sayesinde kullanımı arttı. Düzenli kullanımda görülen iyileşmeler arz-talep ilişkisiyle birleşince geniş bir kullanım alanı doğurdu.

Sıvı serum, Jel, Krem olarak kullanılabilen Retinol bu özelliği sayesinde kolayca tedarik edilebilmektedir.

Retinol, güneş ışınlarının verdiği yan etkilere karşı da kullanılabilmektedir. Fakat güneş ışığının etkileri direkt olarak onun etkilerini azaltabilmektedir.

Retinol besin olarak ise süt ve süt ürünleri, yumurta, balık yağları, tavuk, et, klorofil içeren sebzeler, kavun, mango, gibi yiyeceklerde bulunmaktadır.

Her üründe olduğu gibi Retinol Serumlarda da yan etkiler görülebilmektedir. Hasar görmüş cilde kesinlikle Retinol serum uygulanmamalıdır. AHA-BHA-PHA ve peptide içeren ürünler de Retinol serumlarlarla birlikte kullanılmamalıdır. Haricen kullanım gerektiren ürünler olan Retinol serumlar gözden ve çevresinden uzak tutulmalıdır. Çünkü asit Retina’ya zarar verebilir ve istenmeyen sonuçlar doğurabilir.

Retinolün içindeki Asitlerin güneşle tepkimesi cilt üzerinde deformasyonlar oluşturabileceği için Retinol kullanılan süre boyunca ve kullanmayı kestikten bir süre sonra Yüksek faktörlü güneş koruma ürünleri kullanılması gerekir ayrıca uzun süre güneş maruz kalmamalıdır.

Bizler de Mazin kozmetik olarak ürettiğimiz yüksek verimli ve etkili düzeydeki Retinol serumlarımızı sizlerin satışına sunmuş bulunmaktayız. Güzel bir cilt herkesin hakkıdır. Yüzünüzdeki sivilce ve aknelerin giderilmesinde, yaşlanma belirtilerinin azaltılmasında, vücudunuzun güzel bir izlenim bırakmasında sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duymaktayız.

 

İbrahim Ethem ARSLAN

Yüksek Kimyager

Fason niacinamide serum üretimi

kozmetik ve fason uretim

NİACİNAMİDE

İnsan vücudu vitaminlere bağımlı bir yapıdadır. Bu vitaminlerden biri de B3‘tür. B3 Niasin olarak bilinmektedir. Bir diğer adı da nikotinamiddir. Piridin-3 bileşiğinin carboxamide ile verdiği tepkime sonucu niacinamide elde edilir. Bununla beraber kırmızı ette, süt ve süt ürünlerinde, klorofil içeren sebzelerde ve bazı tahıllar dahil olmak üzere bir çok gıdada bulunur.

İnsan vücudu, bünyesinde barınan yağ ve şekerlerin ve de sağlıklı hücrelerin korunması için niasin ihtiyacı duyar. Niasin, insan vücudunun ihtiyaç duyduğundan fazla alındığında niacinamide dönüşür ve aralarında temel bir fark oluşur. Niasin yüksek kolesterol tedavisinde önemli bi etkendir fakat aynı duruma niacinamidde rastlanmaz.

B3 vitamini bileşiği olan niacinamid akne, sebum, ölü deri için bir tedavi görevi görür. Cilt kırışıklıkları, sarkmalar, niacinamide’in düzenli kullanımıyla önüne geçilebilir bir hal almıştır.

“Peki, B3 bunları nasıl yapıyor” sorusunun altında ko-enzim durumları yatmaktadır.
Nikotinamid adenin dinükleotit ( NAD+NADH), ve nikotinamid adenin dinükleotit (NADP+). Bu koenzimler vücut hücrelerinin yenilenmesinde, tedavisinde, onarılmasında ve yeniden kullanılmasında çok çok önemli rol oynar.

Niacinamidin en büyük işlevi, en büyük faydası cilt kanserinin önlemek için yüksek bir koruma işlevi görmesidir.

Niacinamide, yağlı ciltlerin sebum üretmesinde dengeleyici rolü oynamaktadır. Sebum, ciltteki yağ bezleri tarafından salgılanır ve hemen hemen memeli olan bütün canlılarda görünür. Fazla salgılanması gözeneklerin büyümesine ve yağlı bir cilde sahip olmaya sebep olur. Niacinamid’de bu oranı düzenleyerek kontrol altına alır ve cilde güzel bir görünüm sağlar.

Her şeyde olduğu gibi Niacinamid’de de fazla kullanım sağlığa zararlıdır. Niacinamide için de tavsiye edilen günlük kullanım değerleri 30-35 mg arasındadır.

Bizler de Mazin kozmetik olarak ürettiğimiz yüksek verimli ve etkili düzeydeki Niacinamide serumlarımızı sizlerin satışına sunmuş bulunmaktayız. Güzel bir cilt herkesin hakkıdır. Yüzünüzdeki ölü derilerin ve sebumların arınmasında, vücudunuzun güzel bir izlenim bırakmasında sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duymaktayız.

İçerdiği besleyici bakım özü Tranexamic acid ve Zinc PCA katkılarıyla birlikte Centalla ile vücut için olumlu ve faydalı bir takviye haline getirdiğimiz Niacinamide serumlarımız stoklarımızda mevcuttur.

 

İbrahim Ethem ARSLAN

Yüksek Kimyager

Fason Collagen Serum Üretimi

kozmetik ve fason uretim

COLLAGEN SERUM

İnsan vücudu kendini yenileyebilen bir yapıdadır. Proteinler, vitaminler, lif takviyesi ile beraber sağlıklı bir vücut için destek alınır. İnsan vücudunun temel yapı taşlarından biri olarak kabul edilen ve yapılan analizler sonucunda vücutta en çok bulunan protein Kollajendir. İsmini yunanca tutkal anlamına gelen kolla kelimesinden alan kollajenin vücuda faydaları göz ardı edilemeyecek kadar fazladır. Bilhassa kemik, kıkırdak, eklem ve lif yapısı için faydalı olan kollajen birbirinin üzerine sarılmış 3 zincirden meydana gelmektedir. Moleküler yapısından kaynaklı sebep dolayısıyla tam 30 adet türü bulunmaktadır.

Kollajen serum ise fason üretimin vazgeçilmezlerindendir. İnsan vücudu 25 yaşından itibaren kollajen üretmediği için takviye olarak alınması tavsiye edilir. Kollagen serum içerdiği değerli peptidlerle bir su tutucu haline gelir. Bu su tutma özelliği, cilt pürüzlerinde, yaraların iyileşmesinde, kırışıklıkların önüne geçmede, cildin dışarıdan gelecek zararlı ışın ve etkilere karşı elastik bir yapı alarak bu etkilerin kolayca üstesinden gelebilmede kullanılır.

Genç bir vücut görünümü, dikkat çeken yüz yapısı, pürüzsüz ve kırışıksız bir yüz elbette ki herkesin hayalidir. Bunun için cildin kendi sıvısı ve rejenerasyon gücüne takviye olarak kollajen serumun etkisi vücudu dikkat çeken bir yapı haline getirmektedir.

Kollajen serumun en dikkat çeken özelliği bilinen kremlerin ve losyonların çokça sahip olmadığı konsantre bir formül olmasıdır. Günlük bakım haricinde kullanılan saf kollajen serum vücudun nem oranını yükselterek akne ve sivilce oluşumunun da önüne geçer. Vücudun ve cildin su ihtiyacını karşılayarak yüksek düzeyde nemlendirme görevi görür ve bu da yüzün ferah ve pürüzsüz bir görünüm kazanmasını sağlar.

Kollajen eksikliğinin vücuttaki etkileri, kollajenin en önemli işlev yeri olan eklemlerde duyulan ağrı ile hissedilir. Keza vücuttaki lif yapısının bozulması ve zamanla yenilenmemesi kollajen takviyesi ihtiyacı doğurur. Bir başka yan etki olarak saçlarda kırılma görülebilmektedir.  Bununla beraber yüzdeki ciltte en yaygın belirti yüz ve gözdeki çukurlar ve torbalar olarak bilinmektedir. Kendini yenileyemeyen ve nemsiz kalan cilt derisi bunu dışarıya tepki olarak bu şekilde vermektedir.

Bizler de Mazin kozmetik olarak ürettiğimiz yüksek verimli ve etkili düzeydeki Kollajen serumlarımızı sizlerin satışına sunmuş bulunmaktayız. Güzel bir cilt herkesin hakkıdır. Yüzünüzdeki ölü derilerin ve sebumların arınmasında, vücudunuzun güzel bir izlenim bırakmasında sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duymaktayız.

Ürettiğimiz kollajen serumlar cildin nem kapasitesini arttırmaya, ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü azaltmaya yardımcı olur. Göz ve dudak çevresi dahil tüm yüzde ve dekolte bölgelerinde kullanıma uygundur.

 

İbrahim Ethem ARSLAN

Yüksek Kimyager

Fason Pha Serum Üretimi

kozmetik ve fason uretim

PHA SERUM

Cilt güzelliği ve bakımında serumlar, tonikler ve kremlerin kullanıldığı bilinmektedir. Ve son zamanlarda bu kullanım ihtiyacının çok fazla bir artış gösterdiği gözlemlenmiştir. Cildin pürüssüz bir görünüm kazanmasını sağlamak için çeşitli asitler ve serumların kullanıldığı bilinmektedir. PHA açılım olarak Poli Hidroksi Asitler’dir.

Asit, suyla karıştırıldığında hidrojen iyonu veren pH’ı 1-7 arası olan kimyasal bileşiktir. Poli Hidroksi asitler AHA’lar kadar küçük olmadığı için çok derine nüfuz edememektedir. Aralarındaki temel fark molekülün boyutudur. PHA’ların boyutu daha büyük olduğu için ciltte AHA kadar derine nüfuz edemez. Bu yüzden tahribat gücü düşüktür ve hassas ciltler için kullanımı ön plana çıkarır

En yaygın PHA‘lar glukonolakton, galaktoz ve laktobiyonik asittir. PHA‘lar ölü deri hücrelerini yüzeyden pul pul dökerek cildin daha pürüzsüz ve eşit olmasına yardımcı olur.

Glukonolakton: En yaygın ve bilindik PHA türü olan glukonolakton ciltteki ölü derileri bir pul misali döker. Bunun yanında nemlendirir ve antioksidan etkisi göstererek cilt derisine olumlu etki yapabilir.

Laktobiyonik Asit: Bu asit bir eksfoliyatör görevi görür. Eksfoliasyon ölü cilt hücrelerinin giderilmesi anlamına gelmektedir. Ayrıca nemlendirici görevi de görür ve cildin nemini korumasına yardımcı olur

Galaktoz: İsmi sıkça zikredilen bir asit olan galaktoz sütte bulunan şekere verilen isimdir. Diğer PHA’lara göre daha yaygın bulunmaktadır. Yine deriyi pul gibi dökmek için kullanılmaktadır

Akne, cildin aşırı yağ üretmesinden, gözeneklerin kapanmasından meydana gelir ve ölü derilerle beraber hücrelerin yenilenmesi zorlaşır. Keza yine siyah noktalarda ve cilt soyulmasında etkili ve önemlidir. PHA kullanım alanı olarak geniş bir yelpazeye sahiptir. Ve tıpkı AHA ve BHA serumda olduğu gibi güneşle tepkime vermektedir.

Güneş ışınlarının etkileri onu çok fazla deforme edeceğinden sadece geceleri kullanılması öngörülmektedir. İlk kullanımdan sonra günde bir defadan fazla olmamak üzere düzenli olarak uygulanmalıdır. Beraberinde nemlendirici kullanılabilir fakat başka markaların ya da türlerin asitleri ile karıştırılmamalıdır. PHA serum kullanımında ilk günlerde yüzde bir kaşınma bir karıncalanma hissedilebilir fakat bu hissiyat geçicidir

Her üründe olduğu gibi PHA Serumlarda da yan etkiler görülebilmektedir. Hasar görmüş cilde kesinlikle BHA serum uygulanmamalıdır. Retinol ve peptide içeren ürünler de PHA serumlarlarla birlikte kullanılmamalıdır. Haricen kullanım gerektiren ürünler olan PHA serumlar gözden ve çevresinden uzak tutulmalıdır. Çünkü asit Retina’ya zarar verebilir ve istenmeyen sonuçlar doğurabilir.

Asitlerin güneşle tepkimesi cilt üzerinde deformasyonlar oluşturabileceği için kullanılan süre boyunca ve kullanmayı kestikten bir süre sonra Yüksek faktörlü güneş koruma ürünleri kullanılması gerekir ayrıca uzun süre güneş maruz kalmamalıdır.

Fason üretimle de çok fazla üretilebilen serumlar arasındadır.

Bizler de Mazin kozmetik olarak ürettiğimiz yüksek verimli ve etkili düzeydeki BHA serumlarımızı sizlerin satışına sunmuş bulunmaktayız. Güzel bir cilt herkesin hakkıdır. Yüzünüzdeki ölü derilerin ve sebumların arınmasında, vücudunuzun güzel bir izlenim bırakmasında sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duymaktayız.

 

İbrahim Ethem ARSLAN

Yüksek Kimyager

Aha Serum Üretimi

kozmetik ve fason uretim

Cilt güzelliği ve bakımında serumlar, tonikler ve kremlerin kullanıldığı bilinmektedir. Ve son zamanlarda bu kullanım ihtiyacının çok fazla bir artış gösterdiği gözlemlenmiştir. Cildin pürüssüz bir görünüm kazanmasını sağlamak için çeşitli asitler ve serumların kullanıldığı bilinmektedir. AHA açılım olarak Alfa Hidroksi Asitler’dir.

Asit suyla karıştırıldığında hidrojen iyonu veren pH’ı 1-7 arası olan kimyasal bileşiktir. Alfa Hidroksi asitler meyve türevi bir karboksilik asit ailesidir. Mandelik asit, Glikolik asit, Laktik asit, Sitrik asit Hidroksi asit grubunun asitlerinden kabul edilebilir.

Bu asitlerin en önemli özelliği cilt üzerinde birikmiş kiri, inatçı ölü cilt hücrelerini ve fazla sebumu arındırmaya yardımcı olmasıdır. Zengin bir içeriğe sahip olan AHA serum eksfoliasyon sırasındaki nem kaybını önler ve cilt lekelerinin görünümünü yumuşatmaya yardımcı olur.

Eksfoliasyon ölü cilt hücrelerinin giderilmesi anlamına gelmektedir. AHA serumların kullanım şekilleri avuca damlatılarak uygulanması gereken bir serumdur. Güneş ışınlarının etkileri onu çok fazla deforme edeceğinden sadece geceleri kullanılması öngörülmektedir. İlk kullanımdan sonra günde bir defadan fazla olmamak üzere düzenli olarak uygulanmalıdır. Beraberinde nemlendirici kullanılabilir fakat başka markaların ya da türlerin asitleri ile karıştırılmamalıdır. AHA serum kullanımında ilk günlerde yüzde bir kaşınma bir karıncalanma hissedilebilir fakat bu hissiyat geçicidir.

AHA serumlar güneş çilleri, güneş lekeleri ve yaşlanma karşıtı bakım serumları olarak da kullanılabilmektedir. AHA suda çözünen asitleri içeren bir karışımdır. Cildin dış yüzeyindeki yapısını değiştirebilme ve etkileyebilme potansiyeline sahip organik meyve asitleri olarak bilinmektedir.

Her üründe olduğu gibi AHA Serumlarda da yan etkiler görülebilmektedir. Hasar görmüş cilde kesinlikle AHA serum uygulanmamalıdır. Retinol ve peptide içeren ürünler de AHA serumlarlarla birlikte kullanılmamalıdır. Haricen kullanım gerektiren ürünler olan AHA serumlar gözden ve çevresinden uzak tutulmalıdır. Çünkü asit Retina’ya zarar verebilir ve istenmeyen sonuçlar doğurabilir.

 

Asitlerin güneşle tepkimesi cilt üzerinde deformasyonlar oluşturabileceği için kullanılan süre boyunca ve kullanmayı kestikten bir süre sonra Yüksek faktörlü güneş koruma ürünleri kullanılması gerekir ayrıca uzun süre güneş maruz kalmamalıdır.

Bizler de Mazin kozmetik olarak ürettiğimiz yüksek verimli ve etkili düzeydeki AHA serumlarımızı sizlerin satışına sunmuş bulunmaktayız. Güzel bir cilt herkesin hakkıdır. Yüzünüzdeki ölü derilerin ve sebumların arınmasında, vücudunuzun güzel bir izlenim bırakmasında sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duymaktayız.

 

İbrahim Ethem ARSLAN

Yüksek Kimyager