Aha Serum Üretimi

kozmetik ve fason uretim

Cilt güzelliği ve bakımında serumlar, tonikler ve kremlerin kullanıldığı bilinmektedir. Ve son zamanlarda bu kullanım ihtiyacının çok fazla bir artış gösterdiği gözlemlenmiştir. Cildin pürüssüz bir görünüm kazanmasını sağlamak için çeşitli asitler ve serumların kullanıldığı bilinmektedir. AHA açılım olarak Alfa Hidroksi Asitler’dir.

Asit suyla karıştırıldığında hidrojen iyonu veren pH’ı 1-7 arası olan kimyasal bileşiktir. Alfa Hidroksi asitler meyve türevi bir karboksilik asit ailesidir. Mandelik asit, Glikolik asit, Laktik asit, Sitrik asit Hidroksi asit grubunun asitlerinden kabul edilebilir.

Bu asitlerin en önemli özelliği cilt üzerinde birikmiş kiri, inatçı ölü cilt hücrelerini ve fazla sebumu arındırmaya yardımcı olmasıdır. Zengin bir içeriğe sahip olan AHA serum eksfoliasyon sırasındaki nem kaybını önler ve cilt lekelerinin görünümünü yumuşatmaya yardımcı olur.

Eksfoliasyon ölü cilt hücrelerinin giderilmesi anlamına gelmektedir. AHA serumların kullanım şekilleri avuca damlatılarak uygulanması gereken bir serumdur. Güneş ışınlarının etkileri onu çok fazla deforme edeceğinden sadece geceleri kullanılması öngörülmektedir. İlk kullanımdan sonra günde bir defadan fazla olmamak üzere düzenli olarak uygulanmalıdır. Beraberinde nemlendirici kullanılabilir fakat başka markaların ya da türlerin asitleri ile karıştırılmamalıdır. AHA serum kullanımında ilk günlerde yüzde bir kaşınma bir karıncalanma hissedilebilir fakat bu hissiyat geçicidir.

AHA serumlar güneş çilleri, güneş lekeleri ve yaşlanma karşıtı bakım serumları olarak da kullanılabilmektedir. AHA suda çözünen asitleri içeren bir karışımdır. Cildin dış yüzeyindeki yapısını değiştirebilme ve etkileyebilme potansiyeline sahip organik meyve asitleri olarak bilinmektedir.

Her üründe olduğu gibi AHA Serumlarda da yan etkiler görülebilmektedir. Hasar görmüş cilde kesinlikle AHA serum uygulanmamalıdır. Retinol ve peptide içeren ürünler de AHA serumlarlarla birlikte kullanılmamalıdır. Haricen kullanım gerektiren ürünler olan AHA serumlar gözden ve çevresinden uzak tutulmalıdır. Çünkü asit Retina’ya zarar verebilir ve istenmeyen sonuçlar doğurabilir.

 

Asitlerin güneşle tepkimesi cilt üzerinde deformasyonlar oluşturabileceği için kullanılan süre boyunca ve kullanmayı kestikten bir süre sonra Yüksek faktörlü güneş koruma ürünleri kullanılması gerekir ayrıca uzun süre güneş maruz kalmamalıdır.

Bizler de Mazin kozmetik olarak ürettiğimiz yüksek verimli ve etkili düzeydeki AHA serumlarımızı sizlerin satışına sunmuş bulunmaktayız. Güzel bir cilt herkesin hakkıdır. Yüzünüzdeki ölü derilerin ve sebumların arınmasında, vücudunuzun güzel bir izlenim bırakmasında sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duymaktayız.

 

İbrahim Ethem ARSLAN

Yüksek Kimyager