Fason Pha Serum Üretimi

kozmetik ve fason uretim

PHA SERUM

Cilt güzelliği ve bakımında serumlar, tonikler ve kremlerin kullanıldığı bilinmektedir. Ve son zamanlarda bu kullanım ihtiyacının çok fazla bir artış gösterdiği gözlemlenmiştir. Cildin pürüssüz bir görünüm kazanmasını sağlamak için çeşitli asitler ve serumların kullanıldığı bilinmektedir. PHA açılım olarak Poli Hidroksi Asitler’dir.

Asit, suyla karıştırıldığında hidrojen iyonu veren pH’ı 1-7 arası olan kimyasal bileşiktir. Poli Hidroksi asitler AHA’lar kadar küçük olmadığı için çok derine nüfuz edememektedir. Aralarındaki temel fark molekülün boyutudur. PHA’ların boyutu daha büyük olduğu için ciltte AHA kadar derine nüfuz edemez. Bu yüzden tahribat gücü düşüktür ve hassas ciltler için kullanımı ön plana çıkarır

En yaygın PHA‘lar glukonolakton, galaktoz ve laktobiyonik asittir. PHA‘lar ölü deri hücrelerini yüzeyden pul pul dökerek cildin daha pürüzsüz ve eşit olmasına yardımcı olur.

Glukonolakton: En yaygın ve bilindik PHA türü olan glukonolakton ciltteki ölü derileri bir pul misali döker. Bunun yanında nemlendirir ve antioksidan etkisi göstererek cilt derisine olumlu etki yapabilir.

Laktobiyonik Asit: Bu asit bir eksfoliyatör görevi görür. Eksfoliasyon ölü cilt hücrelerinin giderilmesi anlamına gelmektedir. Ayrıca nemlendirici görevi de görür ve cildin nemini korumasına yardımcı olur

Galaktoz: İsmi sıkça zikredilen bir asit olan galaktoz sütte bulunan şekere verilen isimdir. Diğer PHA’lara göre daha yaygın bulunmaktadır. Yine deriyi pul gibi dökmek için kullanılmaktadır

Akne, cildin aşırı yağ üretmesinden, gözeneklerin kapanmasından meydana gelir ve ölü derilerle beraber hücrelerin yenilenmesi zorlaşır. Keza yine siyah noktalarda ve cilt soyulmasında etkili ve önemlidir. PHA kullanım alanı olarak geniş bir yelpazeye sahiptir. Ve tıpkı AHA ve BHA serumda olduğu gibi güneşle tepkime vermektedir.

Güneş ışınlarının etkileri onu çok fazla deforme edeceğinden sadece geceleri kullanılması öngörülmektedir. İlk kullanımdan sonra günde bir defadan fazla olmamak üzere düzenli olarak uygulanmalıdır. Beraberinde nemlendirici kullanılabilir fakat başka markaların ya da türlerin asitleri ile karıştırılmamalıdır. PHA serum kullanımında ilk günlerde yüzde bir kaşınma bir karıncalanma hissedilebilir fakat bu hissiyat geçicidir

Her üründe olduğu gibi PHA Serumlarda da yan etkiler görülebilmektedir. Hasar görmüş cilde kesinlikle BHA serum uygulanmamalıdır. Retinol ve peptide içeren ürünler de PHA serumlarlarla birlikte kullanılmamalıdır. Haricen kullanım gerektiren ürünler olan PHA serumlar gözden ve çevresinden uzak tutulmalıdır. Çünkü asit Retina’ya zarar verebilir ve istenmeyen sonuçlar doğurabilir.

Asitlerin güneşle tepkimesi cilt üzerinde deformasyonlar oluşturabileceği için kullanılan süre boyunca ve kullanmayı kestikten bir süre sonra Yüksek faktörlü güneş koruma ürünleri kullanılması gerekir ayrıca uzun süre güneş maruz kalmamalıdır.

Fason üretimle de çok fazla üretilebilen serumlar arasındadır.

Bizler de Mazin kozmetik olarak ürettiğimiz yüksek verimli ve etkili düzeydeki BHA serumlarımızı sizlerin satışına sunmuş bulunmaktayız. Güzel bir cilt herkesin hakkıdır. Yüzünüzdeki ölü derilerin ve sebumların arınmasında, vücudunuzun güzel bir izlenim bırakmasında sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duymaktayız.

 

İbrahim Ethem ARSLAN

Yüksek Kimyager