Fason Collagen Serum Üretimi

kozmetik ve fason uretim

COLLAGEN SERUM

İnsan vücudu kendini yenileyebilen bir yapıdadır. Proteinler, vitaminler, lif takviyesi ile beraber sağlıklı bir vücut için destek alınır. İnsan vücudunun temel yapı taşlarından biri olarak kabul edilen ve yapılan analizler sonucunda vücutta en çok bulunan protein Kollajendir. İsmini yunanca tutkal anlamına gelen kolla kelimesinden alan kollajenin vücuda faydaları göz ardı edilemeyecek kadar fazladır. Bilhassa kemik, kıkırdak, eklem ve lif yapısı için faydalı olan kollajen birbirinin üzerine sarılmış 3 zincirden meydana gelmektedir. Moleküler yapısından kaynaklı sebep dolayısıyla tam 30 adet türü bulunmaktadır.

Kollajen serum ise fason üretimin vazgeçilmezlerindendir. İnsan vücudu 25 yaşından itibaren kollajen üretmediği için takviye olarak alınması tavsiye edilir. Kollagen serum içerdiği değerli peptidlerle bir su tutucu haline gelir. Bu su tutma özelliği, cilt pürüzlerinde, yaraların iyileşmesinde, kırışıklıkların önüne geçmede, cildin dışarıdan gelecek zararlı ışın ve etkilere karşı elastik bir yapı alarak bu etkilerin kolayca üstesinden gelebilmede kullanılır.

Genç bir vücut görünümü, dikkat çeken yüz yapısı, pürüzsüz ve kırışıksız bir yüz elbette ki herkesin hayalidir. Bunun için cildin kendi sıvısı ve rejenerasyon gücüne takviye olarak kollajen serumun etkisi vücudu dikkat çeken bir yapı haline getirmektedir.

Kollajen serumun en dikkat çeken özelliği bilinen kremlerin ve losyonların çokça sahip olmadığı konsantre bir formül olmasıdır. Günlük bakım haricinde kullanılan saf kollajen serum vücudun nem oranını yükselterek akne ve sivilce oluşumunun da önüne geçer. Vücudun ve cildin su ihtiyacını karşılayarak yüksek düzeyde nemlendirme görevi görür ve bu da yüzün ferah ve pürüzsüz bir görünüm kazanmasını sağlar.

Kollajen eksikliğinin vücuttaki etkileri, kollajenin en önemli işlev yeri olan eklemlerde duyulan ağrı ile hissedilir. Keza vücuttaki lif yapısının bozulması ve zamanla yenilenmemesi kollajen takviyesi ihtiyacı doğurur. Bir başka yan etki olarak saçlarda kırılma görülebilmektedir.  Bununla beraber yüzdeki ciltte en yaygın belirti yüz ve gözdeki çukurlar ve torbalar olarak bilinmektedir. Kendini yenileyemeyen ve nemsiz kalan cilt derisi bunu dışarıya tepki olarak bu şekilde vermektedir.

Bizler de Mazin kozmetik olarak ürettiğimiz yüksek verimli ve etkili düzeydeki Kollajen serumlarımızı sizlerin satışına sunmuş bulunmaktayız. Güzel bir cilt herkesin hakkıdır. Yüzünüzdeki ölü derilerin ve sebumların arınmasında, vücudunuzun güzel bir izlenim bırakmasında sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duymaktayız.

Ürettiğimiz kollajen serumlar cildin nem kapasitesini arttırmaya, ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü azaltmaya yardımcı olur. Göz ve dudak çevresi dahil tüm yüzde ve dekolte bölgelerinde kullanıma uygundur.

 

İbrahim Ethem ARSLAN

Yüksek Kimyager