Fason niacinamide serum üretimi

kozmetik ve fason uretim

NİACİNAMİDE

İnsan vücudu vitaminlere bağımlı bir yapıdadır. Bu vitaminlerden biri de B3‘tür. B3 Niasin olarak bilinmektedir. Bir diğer adı da nikotinamiddir. Piridin-3 bileşiğinin carboxamide ile verdiği tepkime sonucu niacinamide elde edilir. Bununla beraber kırmızı ette, süt ve süt ürünlerinde, klorofil içeren sebzelerde ve bazı tahıllar dahil olmak üzere bir çok gıdada bulunur.

İnsan vücudu, bünyesinde barınan yağ ve şekerlerin ve de sağlıklı hücrelerin korunması için niasin ihtiyacı duyar. Niasin, insan vücudunun ihtiyaç duyduğundan fazla alındığında niacinamide dönüşür ve aralarında temel bir fark oluşur. Niasin yüksek kolesterol tedavisinde önemli bi etkendir fakat aynı duruma niacinamidde rastlanmaz.

B3 vitamini bileşiği olan niacinamid akne, sebum, ölü deri için bir tedavi görevi görür. Cilt kırışıklıkları, sarkmalar, niacinamide’in düzenli kullanımıyla önüne geçilebilir bir hal almıştır.

“Peki, B3 bunları nasıl yapıyor” sorusunun altında ko-enzim durumları yatmaktadır.
Nikotinamid adenin dinükleotit ( NAD+NADH), ve nikotinamid adenin dinükleotit (NADP+). Bu koenzimler vücut hücrelerinin yenilenmesinde, tedavisinde, onarılmasında ve yeniden kullanılmasında çok çok önemli rol oynar.

Niacinamidin en büyük işlevi, en büyük faydası cilt kanserinin önlemek için yüksek bir koruma işlevi görmesidir.

Niacinamide, yağlı ciltlerin sebum üretmesinde dengeleyici rolü oynamaktadır. Sebum, ciltteki yağ bezleri tarafından salgılanır ve hemen hemen memeli olan bütün canlılarda görünür. Fazla salgılanması gözeneklerin büyümesine ve yağlı bir cilde sahip olmaya sebep olur. Niacinamid’de bu oranı düzenleyerek kontrol altına alır ve cilde güzel bir görünüm sağlar.

Her şeyde olduğu gibi Niacinamid’de de fazla kullanım sağlığa zararlıdır. Niacinamide için de tavsiye edilen günlük kullanım değerleri 30-35 mg arasındadır.

Bizler de Mazin kozmetik olarak ürettiğimiz yüksek verimli ve etkili düzeydeki Niacinamide serumlarımızı sizlerin satışına sunmuş bulunmaktayız. Güzel bir cilt herkesin hakkıdır. Yüzünüzdeki ölü derilerin ve sebumların arınmasında, vücudunuzun güzel bir izlenim bırakmasında sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duymaktayız.

İçerdiği besleyici bakım özü Tranexamic acid ve Zinc PCA katkılarıyla birlikte Centalla ile vücut için olumlu ve faydalı bir takviye haline getirdiğimiz Niacinamide serumlarımız stoklarımızda mevcuttur.

 

İbrahim Ethem ARSLAN

Yüksek Kimyager