Retinol serum

kozmetik ve fason uretim

RETİNOL SERUM

Retinol, yaşlanma belirtilerinin görünümünü azaltmaya, Alpha-Bisabolol ve Squalane cildin ayarlanmasına ve cilt bariyerinin güçlenmesine yardımcı olur. Jojoba ve MAcademia yağları etkili bir şekilde cildi besler.

Retinol, A vitaminin bir türü olarak kabul edilmektedir. Genelde A1 vitamini olarak bilinen Retinol’ün kullanımı hızla arttı. İçeriğindeki Aloe Vera, Squalane, Syn-Ake, Pentavitin, Collagen, Hyaluronic Acid gibi maddelerle yaşlanma karşıtı bakım yapması, akne ve siyah noktalara karşı etkili olabilmesi cilde ferahlık ve rahatlık hissi katabilmesi sayesinde kullanımı arttı. Düzenli kullanımda görülen iyileşmeler arz-talep ilişkisiyle birleşince geniş bir kullanım alanı doğurdu.

Sıvı serum, Jel, Krem olarak kullanılabilen Retinol bu özelliği sayesinde kolayca tedarik edilebilmektedir.

Retinol, güneş ışınlarının verdiği yan etkilere karşı da kullanılabilmektedir. Fakat güneş ışığının etkileri direkt olarak onun etkilerini azaltabilmektedir.

Retinol besin olarak ise süt ve süt ürünleri, yumurta, balık yağları, tavuk, et, klorofil içeren sebzeler, kavun, mango, gibi yiyeceklerde bulunmaktadır.

Her üründe olduğu gibi Retinol Serumlarda da yan etkiler görülebilmektedir. Hasar görmüş cilde kesinlikle Retinol serum uygulanmamalıdır. AHA-BHA-PHA ve peptide içeren ürünler de Retinol serumlarlarla birlikte kullanılmamalıdır. Haricen kullanım gerektiren ürünler olan Retinol serumlar gözden ve çevresinden uzak tutulmalıdır. Çünkü asit Retina’ya zarar verebilir ve istenmeyen sonuçlar doğurabilir.

Retinolün içindeki Asitlerin güneşle tepkimesi cilt üzerinde deformasyonlar oluşturabileceği için Retinol kullanılan süre boyunca ve kullanmayı kestikten bir süre sonra Yüksek faktörlü güneş koruma ürünleri kullanılması gerekir ayrıca uzun süre güneş maruz kalmamalıdır.

Bizler de Mazin kozmetik olarak ürettiğimiz yüksek verimli ve etkili düzeydeki Retinol serumlarımızı sizlerin satışına sunmuş bulunmaktayız. Güzel bir cilt herkesin hakkıdır. Yüzünüzdeki sivilce ve aknelerin giderilmesinde, yaşlanma belirtilerinin azaltılmasında, vücudunuzun güzel bir izlenim bırakmasında sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duymaktayız.

 

İbrahim Ethem ARSLAN

Yüksek Kimyager