fason vitamin c serum uretimi

Fason C Vitamini Serum Üretimi

kozmetik ve fason uretim

C VİTAMİNİ SERUMU

C vitamini insan vücudunun en çok ihtiyaç duyduğu vitaminlerdendir. C Vitamininin diğer adı Askorbik asittir. İnsan vücudu C vitamini üretemez. Bu yüzden bol bol C vitamini içeren ürünler almalıdır. En başta turunçgiller olmak üzere biber ve maydanoz’da bolca bulunmakta olan C vitamini bütün canlı dokulara etki eder. Güçlü bir oksijen tutucudur. Oksijen tutucu olması yani antioksidan olması onu çok önemli kılar. Yağlı ürünler ve yağların uzun zaman zarfına yayılarak saklanması ve koyuluk ya da kararmanın önüne geçmek için de kullanılmaktadır.

İnsan vücudu için olmazsa olmaz denilecek derecede önemi olan C vitamininin kana etkileri de oldukça fazladır. Alyuvarların işlevlerini yitirmemesi için önemli bir vitamindir. İnsan vücudunda eklem, kas, kıkırdak dokulu yapıların güçlü kalması için önemlidir. Yaraların kapanması ve iyileşmesi, vücudun dinç ve zinde kalması için oldukça etkili ve önemlidir.

C Vitamininin eksikliğinde yani askorbat eksikliğinde iskorbüt adı verilen hastalık görülmektedir. Yetişkin bir erkek ve kadın için günlük 75 mg’lık C vitamini ihtiyacı oluşmaktadır.

C Vitamini serumlar ise cilde ışıltılı ve canlı bir görünüm kazandırır. Hücre ve derinin canlanabilmesi, işlevlerini devam ettirebilmesi ve cildi koruması için oldukça gereklidir. C vitaminin güçlü bir antioksidan olduğunu söylemiştik. C vitamini serumu da güçlü antioksidan özelliği sayesinde cildin zararlı dış etkenlerden korunmasına yardımcı olur. Cilt lekelerinin oluşumunun önlenmesine, görünümünün yumuşatılmasına ve cildin nemli ve pürüzsüz bir görünüm kazanmasını sağlar. C Vitamini serumlar cildi yatıştırır. Şişliğin önüne geçer ve cildin parlamasına hücre, doku ve gözeneklerin daha parlak görünmesine vesile olur.

En büyük avantajlarından birisi tüm cilt türleri için uygun olmasıdır. Keza insan vücudunun ve cildinin zorunlu olarak alma ihtiyacı duyması onu bu kadar önemli kılmaktadır. Kızarıklıkların ve çukurların giderilmesinde, sarkmaların ve gözeneklerin iyileşmesinde etkilidir. Nemlendirici etkisi kuru yüzeylere pozitif etki sağlar ve bu da onu daha çok tercih edilebilir bir hale getirir. Yara hızının iyileşmesinde hasarlı DNA’ların onarımında etkin ve aktif rol oynar. Kolajen üretimini arttırması sebebiyle eklem ve kıkırdak yapıdaki dokuların iyileşmesine doğrudan etki eder.

L-Askorbik asit hassas ciltler için uygun olmayan asitlerden biridir. Bu yüzden bu asiti içeren yüzde karışımlar kontrol edilerek alınmalıdır

C Vitamini serumunun içindeki Asitlerin güneşle tepkimesi cilt üzerinde deformasyonlar oluşturabileceği için C Vitamini serumunu kullanılan süre boyunca ve kullanmayı kestikten bir süre sonra yüksek faktörlü güneş koruma ürünleri kullanılması gerekir ayrıca uzun süre güneş maruz kalmamalıdır.

Bizler de Mazin kozmetik olarak ürettiğimiz yüksek verimli ve etkili düzeydeki Vitamin C serumlarımızı sizlerin satışına sunmuş bulunmaktayız.

 

İbrahim Ethem ARSLAN

Yüksek Kimyager